Uitleg

Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Klik op de vraag om het antwoord te lezen.

Kan ik me aanmelden voor het Gelderland Panel?

Elke inwoner uit Gelderland vanaf 16 jaar kan meedoen. Je hebt daarvoor wel een geldig e-mailadres nodig.

Hoe worden mijn privacy en anonimiteit gewaarborgd?

De onafhankelijke onderzoek- & adviesbureaus Moventem en Companen beheren het panel. Je kunt er daarom op vertrouwen dat jouw gegevens uitsluitend voor het Gelderland Panel worden gebruikt en nooit aan anderen worden verstrekt. Jouw gegevens worden ook niet doorgevoerd in gemeentelijke systemen of dergelijke, want het Gelderland Panel staat hier los van. Jouw gegevens worden alleen gebruikt voor het:
• … versturen van uitnodigingen om deel te nemen aan onderzoeken of bijeenkomsten;
• … beantwoorden van vragen, voor bevestigingen en wanneer jij je als deelnemer uitschrijft;
• … informeren over ontwikkelingen omtrent het Gelderland Panel;
• … toesturen van resultaten.

De verwerking van antwoorden gebeurt volledig anoniem en conform de Gedragscode voor Onderzoek & Statistiek en de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Lees meer over hoe we omgaan met data en persoonsgegevens in onze privacyverklaring.

Hoe vaak kan ik meedoen aan een onderzoek?

Er wordt gemiddeld 6 keer paar jaar een panelonderzoek gehouden.

Hoe lang duurt het invullen van een vragenlijst?

De invultijd van een vragenlijst verschilt per keer. Meestal is de invultijd zo'n vijf minuten. In de uitnodiging voor een onderzoek vermelden we altijd de invultijd die je kunt verwachten.

Hoe kan ik me aanmelden?

Je kunt je eenvoudig en kosteloos aanmelden door in het menu bovenaan op ‘Aanmelden’ te klikken. Op deze website maak je gemakkelijk een profiel aan door enkele vragen te beantwoorden (over jouw leeftijd, woonplaats etc.). Het antwoord op deze vragen gebruiken we om analyses te doen en groepen met elkaar te vergelijken. Jouw antwoorden blijven anoniem. Nadat je de profielvragen hebt beantwoord, krijg je hiervan per e-mail een bevestiging. Het is ook mogelijk om met een papieren vragenlijst mee te doen. Je kunt gratis bellen naar 0800 1904 (Moventem) om een papieren vragenlijst aan te vragen.

Ik heb me aangemeld, hoe doe ik mee aan een onderzoek?

Zodra er een onderzoek plaatsvindt, ontvang je automatisch een uitnodiging via het door jouw opgegeven e-mailadres. In de uitnodiging staat een link naar een online vragenlijst. De vragenlijst is in te vullen op jouw pc, tablet of smartphone. Het is ook mogelijk om met een papieren vragenlijst mee te doen. Je kunt bellen naar 0800 1904 (Moventem) om een papieren vragenlijst aan te vragen. Je beslist per onderzoek of je meedoet.

Wat wordt er gedaan met de resultaten van een onderzoek?

De provincie gebruikt de uitkomsten voor het maken en uitvoeren van plannen. Na afloop van een onderzoek ontvang je een samenvatting met de belangrijkste resultaten. We laten altijd weten waarvoor de provincie de resultaten gebruikt.

Waar kan ik de resultaten van een onderzoek vinden?

Je ontvangt na afloop van een onderzoek een e-mail met daarin de samenvatting. De resultaten worden ook op de resultatenpagina geplaatst. Klik hier om naar de resultatenpagina te gaan.

Ik weet mijn gebruikersnaam en/of wachtwoord niet meer, wat nu?

Klik bovenaan de pagina op ‘Inloggen’. Daar staat ‘Wachtwoord vergeten?’. Klik hier op en volg de instructies.

Ik heb een nieuw e-mailadres, hoe kan ik mijn e-mailadres aanpassen?

Je kunt jouw e-mailadres aanpassen door met jouw gebruikersnaam en wachtwoord in te loggen via de pagina ‘Inloggen’. Op de pagina ‘Persoonlijk’ staat jouw huidige e-mailadres weergegeven. Als je hier op klikt, kun je door de instructies te volgen jouw e-mailadres aanpassen.

Wat is mijn persoonlijke pagina?

Op jouw persoonlijke pagina kun je jouw gegevens beheren en aanpassen, aan openstaande onderzoeken deelnemen, resultaten bekijken en jezelf eventueel weer uitschrijven als panellid. Je komt bij jouw persoonlijke pagina door in te loggen op de pagina ‘Inloggen’. Daarna zie je de pagina ‘Persoonlijk’.

Hoe kan ik me afmelden?

Je kunt je afmelden door met jouw e-mailadres en wachtwoord in te loggen via de pagina ‘Inloggen’. Ga daar naar de pagina 'Uitschrijven' en volg de instructies. Als je meedoet met een papieren vragenlijst, dan kun je jouw afmelding doorgeven via het telefoonnummer 0800 1904 (Moventem).

Mijn vraag is nog niet beantwoord, wat nu?

Klik dan hier om jouw vraag te stellen. Je krijgt dan zo snel mogelijk een reactie.